IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли здравословен продукт за намаляване на телесното тегло?

15 юни 2016 09 40

Научете повече за хитозана

Снимка: PR

Снимка: PR

Наднорменото телесно тегло е далеч не само естетически проблем. То може сериозно да застраши здравето, особено когато затлъстяването е изразено в тежка степен.

Различни фармацевтични агенти за борба с този проблем са попадали във фокуса на вниманието през годините, още преди средата на миналия век, но повечето от тях или имат опасни нежелани ефекти, или действат твърде слабо, сходно с плацебо.

Разбира се, най-добрият начин за регулиране и контрол на телесното тегло е чрез добре балансирана диета и увеличена физическа активност, но понякога тези мерки са трудно постижими или недостатъчни. В тези именно случаи, е уместна употребата на хитозан.

Хитозанът е с въглехидратна химична природа, полимер на глюкозамина, обикновено се извлича от морски ракообразни. Не се усвоява от организма, но има ценно механично действие в стомашно-чревния тракт – свързва част от поетите с храната мазнини (до 1/3 от общото количество), като пречи на тяхното разграждане и резорбиране. Като резултат, те се отделят от организма неусвоени.

Хитозанът не оказва влияние върху храносмилателните ензими или върху метаболизма в клетките, ето защо действието му е с много добър профил на безопасност. Редица клинични проучвания, проведени при голям брой мъже и жени, установяват, че прибавянето на хитозан към диетата спомага за намаляване и поддържане на телесното тегло. Ефектът му е умерен – в съответствие с всички официални препоръки за редукция на теглото – загуба на повече от един килограм седмично се счита за прекомерен стрес за организма.

Един от продуктите на нашия пазар, Допелхерц® Fettbinder Хитозан предлага хитозан, получен от клетъчните стени на специални гъби, т. е. с неживотински произход. Той е подходящ за употреба също и от хора, алергични към морски дарове, както и от вегетарианци и вегани. Таблетките съдържат 500 mg хитозан и освен много доброто съотношение качество / цена, предлагат и друго предимство – наличието на витамин С. Научните проучвания са доказали, че прибавянето на този витамин към хитозан подобрява действието на последния и наблюдаваният ефект е по-добре изразен.

В резюме – ако искате да намалите телесното си тегло, на първо място, регулирайте диетата си, като намалите приема на мазнини и въглехидрати и си осигурете достатъчно физическа активност, поне няколко пъти в седмицата, а най-добре – всеки ден, например, създайте си навик да ходите повече пеш. Допълнителна помощ можете да получите от прием на Допелхерц® Fettbinder Хитозан, който, по клинично доказан и безопасен механизъм, ефективно ще допринесе за намаляване на наднорменото тегло и поддържането му в здравословни граници.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари