IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яж мазнини и отслабвай!

28 юни 2016 05 00

Специалист развенчава митовете, че мазнините повишават холестерола

Снимка: ИК "Кръгозор"

Снимка: ИК "Кръгозор"

Приемането на повече мазнини помага да намалим теглото си, да се чувстваме добре и да живеем по-дълго, а също е и като профилактика на сърдечносъдовите заболявания, диабета, деменцията, рака.

Това твърди д-р Марк Хаймън в книгата си „Яж мазнини и отслабвай“. Специалистът обяснява обратното на здравните експерти по хранене, ръководещи лекарските асоциации, които ни съветват да приемаме по-малко мазнини, защото причиняват сърдечносъдови заболявания.

Хаймън развенчава митовете, че мазнините водят до повишаване на холестерола, че са причината за сърдечносъдовите заболявания и за натрупването на килограми. Авторът, известен в България с бестселъра „Ултраметаболизъм“, превръща най-новите научни изследвания за мазнините от последните пет години в 21-дневна практическа програма за хранене, енергизиране и детоксикация на организма и ни запознава с последните технологии за сваляне на теглото, помага ни в превенцията на болести, за поддържането на дълголетие и стимулиране на мозъчните функции.

„В продължение на десетилетия и аз смятах, че на всяка цена трябва да избягваме мазнините, до момента, в който започнах сериозно да се занимавам с проучвания. Установих някои изненадващи факти, докато подготвях книгата, а и в хода на изследването и лечението на повече от 20 000 мои пациенти през последните 30 години.

В тази книга съм записал своите открития заедно с препратки към съответните източници, за да се убедите сами, ако ви е трудно да повярвате“, казва Хаймън.

Основната идея е, че не бива да заклеймяваме всички мазнини. Има наситени, мононенаситени, полиненаситени и трансмазнини, като във всеки отделен вид има допълнително разделение. Приемът на големи количества от „правилните“ мазнини няма да доведе до затлъстяване.

Точните мазнини са ключът към здравето и към свалянето на килограми“. Хаймън посочва кои храни да избягваме и кои да консумираме, кои са полезните мазнини, какви въглехидрати да приемаме.

Храни като яйцата, маслото, агнешките котлети с тлъстини получават своето реабилитиране и се нареждат редом до ядките, авокадото, зехтина и маслините.

В „Яж мазнини и отслабвай“ за първи път се обяснява и същността на пеганизма – разработената от Хаймън система за хранене, която комбинира най-доброто от палео и от веган режимите.

Пеганизмът вече е хит в Холивуд, а сред привържениците му са Леброн Джеймс, един от най-великите баскетболисти на нашето време, и тенисист номер 1 Новак Джокович.

Планът „Яж мазнини и отслабвай“ дава тласък по пътя към отслабването, рестартирането на обмяната и оздравяването. Само за 21 дни дава яснота не само какво да ядем, но и как да зареждаме с гориво тялото си на всяко едно ниво, за да изглеждаме и да се чувстваме фантастично.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари