IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внимание: кърлежи и комари!

30 юни 2016 05 00

Снимка: Revita

Снимка: Revita

Независимо дали сме в планината, на пикник, на разходка в парка или на море, важното е да се сме навън и да прогоним стреса!

За съжаление, по-дългото време на открито носи и своите рискове, най-опасните от които са свързани с кърлежите.

Важно е да защитите децата си от кърлежите!

Ето как:

- В парка. Избягвайте да пускате децата да тичат и да си играят във високата трева. Препоръчително е да използвате алеите за разходка.

- На пикник. Винаги носете със себе си голяма постелка, на която да се разположите. Съветваме ви тя да бъде в максимално светли цветове, за да забележите по-лесно нежеланите „гости”. Постарайте се детето винаги да седи в средата на постелката.

На излет. Тук е особено важно да подберете най-подходящите дрехи. Дълъг панталон, чорапи, блуза с дълги и тесни ръкави – това съветват специалистите.

- На вилата. Поддържайте тревата добре окосена и редовно пръскайте с акарициди, за да бъдете сигурни, че поне там достъпа на кърлежите до вашите деца е максимално ограничен.

Спазването на тези съвети в никакъв случай не е гаранция за безопасност. Затова се налага да вземете и допълнителни мерки.

Как да разберете коя е най-ефикасната защита против кърлежи?

Практиката показва, че това са напоените с масло от цитронела лепенки и гривни, които по естествен начин държат гадинките надалеч. Доскоро в западния свят най-много се използваха спрейовете репеленти със съдържание на DEET (diethyl-meta-toluamide, N,N-diethyl-m-toluamide). Те биха могли да предизвикат кожни обриви, дразнят устните и очите, в по-ниски концентрации са слабо активни, а в по-високи – носят риск от нежелани странични ефекти, като промени в настроението, безсъние, гърчове и др.

За разлика от остарелите вече репеленти с DEET, лепенките и гривните, напоени с масло от цитронела, са модерни, екологични и гарантирано ефективни и безопасни средства за защита от кърлежи и насекоми!

Ами комарите?

Не се заблуждавайте, че комарите са просто досадни. Те са преносители на зарази, затова представляват потенциален риск за здравето на малки и големи. Сред тях има видове, като например тигровите комари, които могат да вкарат ужасни зарази в човешкия организъм.

За да предпазите и себе си, и децата си през летните месеци, най-добре да използвате напълно безопасните и натурални лепенки и гривни! Освен че осигуряват максимална защита, те са и много удобни, защото могат да се поставят върху различни предмети, като детската количка, чантата, раницата, колелото и др.

Свежа цитронела - най-добрата природна защита срещу кърлежи и комари!

Етеричното масло от цитронела отдавна е доказано супер ефективно средство срещу кърлежи и комари. То се извлича от дива лимонена трева и традиционно присъства в състава на различни продукти срещу комари, кърлежи, мухи и др.

Лимонената трева произхожда от Индия, но вече се отглежда на много други места по света. Богата е на калий, магнезий, цинк, витамините А, В6 и С, фосфор, манган и др. Лимонената трева често се използва в източната кулинария, козметиката, ароматерапията и дори в медицината. Притежава приятен ненатрапчив аромат на лимон.

Маслото от цитронела е най-ефективното и безопасно средство срещу кърлежи, комари и други, пренасящи зарази „кръвопийци”.

Маслото от цитронела е източник на терпени, които блокират невронните пътища на насекомите, възпрепятствайки свободното им движение. То не убива досадните гадинки, а ги парализира, действайки им ужасно отблъскващо.

За разлика от много продукти срещу кърлежи и комари, цитронелата не само че не е токсична, но и както вече подчертахме, се употребява дори като храна!

Репелентни лепенки емотикони с цитронела

Усмихнатите лепенки са източник на 100% натурално масло от цитронела и силно отблъскват както кърлежите, така и комарите. Те са изключително удобни за употреба. Можете да ги поставите върху дрехите, обувките, бебешката количка или кошарка, палатката и др. ! Така на практика няма опасност от каквито и да било алергични реакции.

Действието на лепенките е силно и ефективно както в закрити помещения, така и на открито. Независимо къде ще решите да ги ползвате – у дома, в офиса, на училище, докато спортувате или си почивате сред природата, на пикник, лов и риболов, лепенките ще държат досадните насекоми далеч от вас!

Една лепенка може да се използва няколко пъти, като е напълно достатъчно след като я свалите просто да я приберете във фолиото, запазвайки я до повторното й ползване!

Не предизвикват алергични реакции и не оставят петна! Подходящи са както за възрастни, така и за най-малките!

Страхотна цена от 2.79 лв. за опаковка от 6 бр. лепенки!

Силиконовите гривни, напоени със 100% натурално масло от цитронела, са най-модерното и безопасно средство за защита от кръвосмучещи насекоми.

Гривните са особено подходящи за всички, които обичат морето, защото са водоустойчиви! Освен на ръката или глезена, всяка гривна може да се поставя на дръжките на чантата, която носите винаги с вас, на бебешката количка или креватче и др. Силиконовите гривни се препоръчват още и при лов и риболов, както и по време на активен спорт, когато се отделя много пот, която иначе отмива апликацията на репелентнтите спрейове, лосиони, стикове и др.

Силиконова гривна „Aroma Defence“ /контейнер/ с аромат на цитронела  струва 3,99 лв. за 1 бр.

Силиконова гривна „aroma defence“ /спирала/ с аромат на цитронела – 3,99 лв. за 1 бр.

Кожена гривна „Aroma defence“ с аромат на цитронела – 5,99 лв. за 1 бр.

Гривна „Aroma Defence“ с 2 активни пълнителя с аромат на Цитронела, Лавандула, Здравец и Мента – 7,50 лв. за 1 бр гривна с 2 пълнителя.

Предлагат се в различни цветове и са за многократна употреба!

Притежават СЕ сертификат. Одобрени за продажба в Европейския съюз.

С усмихнатите лепенки и гривните, може да се радвате на свежия аромат на цитронела цели 240 часа!100% защита! Винаги и навсякъде!

За повече информация: 02/9530583 – Ревита ООД

<iframe frameborder="0" height="360" scrolling="no" src="http://video2.ibg.bg/iframer/83626" width="640"></iframe>

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Elle ( преди 7 години )