IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 тайни на отслабването

6 август 2016 05 00

Може би сте чували за тях, но не сте им обърнали внимание

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Много хора мечтаят да се освободят от излишните килограми, но успяват само тези, които превърнат здравословното хранене в свой начин на мислене и живот. Ето и 9 трика, които могат да ви помогнат да постигнете целта си:

1. Ограничете кардиото

Аеробните упражнения не стимулират толкова добре метаболизма, колкото упражненията с тежести или тренировката със съпротива (с ластици или със собствено тегло).

2. Хранете се на тихо място

Хората са склонни да ядат повече, когато са разсеяни. Когато се храните не си гледайте в телефона, не седете пред телевизора и не си говорете с близките си докато дъвчете. В противен случай има риск да преядете.

3. Опитайте диетата със зеленчукови супи

В една купа със зеленчукова супа има около 250 калории. Водата и зеленчуците ще напълнят стомаха ви и вие в крайна сметка ще ядете по-малко.

4. Хранете се с пръчици за суши

Използването им вместо вилица или лъжица ще ви накара да ядете с по-бавни темпове и съответно ще консумирате по-малко храна.

5. Придържайте се към стандартната закуска

Типичната закуска от омлет със нискомаслено сирене е хем нискокалорична, хем много засищаща.

6. Залагайте на фибрите

Храните, богати на разтворими фибри, като овес, ечемик, боб и леща, могат да ви помогнат да се вталите по-бързо. Те осигуряват енергия на тялото през целия ден.

7. Сервирайте колоритни ястия

Ако ядете цветни храни, вие ще консумирате по-широк спектър от витамини и хранителни вещества. Напълнете чинията си с три храни в ярки цветове – да речем жълти чушки, броколи и червени домати.

7. Разхождайте се преди и след хранене

Разходка от 10 минути преди и след всяко хранене прави около 60 минути на ден ходене, което има повече ползи за здравето ви от тичането на бягащата пътечка във фитнеса.

8. Вечеряйте навън само веднъж седмично

Според едно ново проучване хората, които вечерят шест до седем пъти в седмицата у дома си са по-склонни да консумират по-малко мазнини и захар, отколкото тези, които ядат по-често по ресторанти. Явно навън сме по-склонни да си угаждаме.

9. Пропуснете изкуствените подсладители

Изкуствените подсладители и заместителите на захарта са свързвани в много проучвания със наддаването на тегло в бъдеще, тъй като човек свиква с вкуса на сладкото и го иска още и още. Ако все пак искате да хапнете нещо сладко – заложете на пресните плодове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари