IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затвор за родителите, налагащи веганска диета на децата си

10 август 2016 10 20

В Италия искат строг контрол за храната на малките

снимка: Reuters

снимка: Reuters

Правителството в Италия реши да направи законопроект, според който родителите налагащи на децата си веганска диета, да ги грози затвор до четири години, съобщава The Independent.

Поправката я предложила Елвира Савино – член на дясната партия „Напред, Италия“ при бивишия премиер на страната Силвио Берлускони. Отбелязва се, че в своето заявление тя нарекла подобно меню „непълноценно“ за децата.

По думите й, веганската диета не дава необходимото количество желязо на децата, цинк и други необходими витамини за тяхното израстване.

Савино счита, че подобни диети са предпоставка за неврологични проблеми, анемии и други заболявания. Както съобщава The Independent, имало е и несъгласни с това предложение, които заявили, че внимание следва да се обърне и на проблема със затлъстяването при децата.

По информация на изданието, един процент от населението в Италия са на веганска диета и около седем процента са вегетарианци.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари