IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 лесни начина да сте здрави, без да спортувате

16 септември 2016 05 00

Съвети за хората, които не си падат по фитнеса

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Има хора, които просто не харесват спорта или нямат време за такъв и искрено се чудят на обсебените си от фитнеса познати и приятели.

Това не обрича тези хора директно на нездравословен живот. Стига да искат те също могат да живеят правилно, важното е да внимават с какво се хранят и какво пият и естествено трябва да се движат редовно, дори да не е чрез спорт.

Ето и пет сравнително лесни начина да подобрите здравето си бързо, без да се налага да включвате регулярния спорт в натоварения си график:

1. Приемайте пробиотици

Храносмилането играе огромна роля в цялостното здраве на човек. Заетите хора често не се хранят здравословно и така затрудняват и храносмилателния тракт. Затова тези хора трябва да вземат редовно пробиотични добавки. Пробиотиците помагат за разграждането на храната, така че тя да не попада като куршум в стомаха. Хората, които приемат пробиотици се чувстват по-малко гладни, имат повече енергия, по-засилен метаболизъм, а кожата им е по-свежа. Тези хора се радват и на по-силна имунна система.

2. Спете повече

Ако нямате време за фитнес, то поне намерете такова за качествен сън. Няма нищо, което да може да зареди човек повече за през деня, отколкото добрият нощен сън. Проучванията показват, че сънят играе важна роля за подобряване на качеството на живот, за борбата с различни болести, за поддържането на здравословно тегло и т. н. Трябва да спите между 7 и 9 часа на нощ, ако искате да бъдете здрави и продуктивни през деня. Ако не си набавяте този сън през нощта, намирайте време да си подремнете следобед.

3. Внимавайте какво пиете

Ограничете алкохола, ако искате да останете здрави по-дълго време. През деня пък залагайте на напитки с антиоксиданти, като зеления чай, който понижава холестерола и се бори с различните форми на деменция и рак. Вечер си позволявайте не повече от една чаша червено вино. В тази напитка има една съставка (ресвератрол), която предпазва от образуването на кръвни съсиреци и се бори с високото кръвно налягане и сърдечносъдовите заболявания.

4. Правете повече секс

Сексът не само носи много по-голямо удоволствие от класа по йога, например, но също предлага много ползи за здравето, а и повишава настроението. Според учените редовният секс понижава кръвното налягане, укрепва имунната система и намалява риска от рак на простатата при мъжете.

5. Играйте динамични игри

Дори да нямате желание или време да ходите на фитнес, това не значи, че не можете да се движите чрез други начини и то доста по-забавни. Освен чрез секс, танци и разходки, може да раздвижите снагата си и чрез различни предизвикателни игри, с които да разсеете скуката като федербал, фризби, домашен боулинг, петанк, различни състезания и т. н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари