IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бирата и качественият секс се разминават... Ама много!

26 септември 2016 15 00

Пиянството се отразява зле на интимното, не предизвиква възбуда

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сексът и алкохолът толкова често са споменавани на един дъх, че в умовете на някои от нас градусните напитки се приемат като афродизиак. Навярно чашката прави задръжките ни по-мълчаливи, но според ново изследване половото общуване и чашката се разминават.

Проучването е подготвено в Швейцария и преди седмица бе представено в Европейския колеж по невропсихофармакология.

„Пиенето няма нищо общо със сексуалната възбуда“, пишат учените.

За да изследват влиянията на алкохола върху човека, учените от швейцарската Университетска болница в Базел събрали на едно място 30 господа и 30 дами във възрастов диапазон 18-50 години. След това на половината от тях сипали по чаша обикновена бира, пропорционална на теглото и пола им.

На останалите 15 двойки изследователите поднесли безалкохолна бира.

След като участниците изпили питиетата си, те преминали през няколко теста – лицево разпознаване, емпатия и сексуална възбуда. Обектите на изследване първо съчетали тестовете по групи, но на по-късен етап участниците, които пили безалкохолна бира, се срещнали с алкохолизираните. Учените зорко наблюдавали любителите на малцовото питие и открили интересни зависимости.

„След като човек изпие чаша бира със съдържание на алкохол, неговото лице започва да изразява признаци на щастие, но освен това у него се появява и желание за социален контакт с другите хора около него“, пишат изследователите.

Според учените това се нарича „ситуация на социално щастие“. Ефектът се наблюдава по-активно при дамите, отколкото при мъжете. Желанието за социализиране се открива и при по-стеснителните от нас. При тях бирата се явява като унищожител на срама, позволява им да правят неща, които иначе не биха предприели по никакъв повод.

С други думи, пиенето на бира има голямо влияние върху поведението ни сред обществото. Алкохолът прави нещата по-лесни за жените. След една чашка дамите започват да гледат нещата откъм друг, по-палав ъгъл. Едно „Наздраве!“ би било полезно за мъжете, които флиртуват, но трябва да знаете, че алкохолът не предизвиква сексуална възбуда у жените. Той отпуска спирачките, които принципите дежурно натискат. Една опиянена дама би могла да се съгласи на по-екстремни игри, включително секс на плажа, в колата, в гората... но за сексуалната ѝ възбуда е изцяло отговорен мъжът. Чашката с пенлива бира дава само лекичък тласък.

Сексът и пиянството – две противоположности

Употребата на бира или други напитки за възрастни може да се окаже не толкова добро нещо за вашите полови преживявания. По думите на проф. Уим ван ден Брик, бивш председател на Научния комитет към Европейския колеж по невропсихофармакология, емоциите, свързани с алкохола, невинаги се свързват с общоприетите норми за адекватно социално поведение в обществото.

„Докато пиенето може да ви вкара в по-палаво настроение, това съвсем не значи, че чашката ще ви помогне за доброто представяне в леглото – тъкмо обратното“, смята проф. ван ден Брик. Неговата рецепта е чашка за почерпка, предизвикателно поведение и безопасен секс с щастлив край.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари