IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Залязва ли виаграта?

27 септември 2016 12 35

Нов метод лекува еректилната дисфункция

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

По света има много мъже, които страдат от еректилна дисфункция. В отговор на този сериозен интимен проблем фармацевтичната индустрия произвежда купища лекарства, за да могат силните на деня да се справят добре и под завивките. Но „вълшебните“ таблетки невинаги действат, а и водят след себе си странични ефекти.

„Виаграта беше огромен пробив за страдащите от еректилна дисфункция“, заяви хирургът д-р Елизабет Оуенс – „Но въпреки съществуването й все още има мъже, които не успяват да получат добра ерекция“.

По думите на медика има и още един казус за решаване, а именно поддържането на ерекцията. Нейната практика показва, че лекарствата не могат да се справят с всички предизвикателства. Но това изглежда да е драма на миналото. Учените твърдят, че нов метод изпраща незадоволителния секс в небитието.

Новото средство за лечение на еректилна дисфункция всъщност е базирано на отдавна познат метод за лекуване на спортни травми.

„Пробивът в лекуването на еректилна дисфункция представлява лекуване на пениса с помощта на обогатена с тромбоцити плазма“, съобщава д-р Оуенс. Лечението е напълно безвредно и няма странични ефекти. В него не се използват никакви медикаменти. Лекът за меките неща всъщност се намира в собствения ни кръвен поток. Методът е кръстен „Приап инжекция“ (Priapus shot) в чест на митологичния гръцки бог на плодовитостта с име Приап.

В началото на процедурата се взима малко количество кръв от пациента, след което тя минава през специална центрофуга, която прави така, че богатите на полезни вещества и кислород тромбоцити да бъдат отделени от кръвта.

Втората фаза на манипулацията е обогатената с тромбоцити плазма да бъде инжектирана в пениса на пациента с помощта на малка игла, при което, разбира се, е поставена местна упойка.

Внасянето на обогатената плазма спомага за по-доброто кръвоснабдяване на половия орган, което е от изключителна важност за неговото сексуално функциониране.

„Работата на тромбоцитите е да спират кървенето и едновременно с това да стимулират растежа на клетките“, разказва д-р Елизабет Оуенс.

Поради това лечението идва с някои екстри. Медицинските изследвания показват увеличаване размера на половия орган с между 10 и 20 процента. Освен това мъжете, преминали през процедурата, могат да се радват на в пъти по-добра чувствителност.

Накратко казано, новият метод решава няколко беди с една инжекция. На всичкото отгоре процедурата не изисква възстановителен период. След нея пациентът може да ходи на работа или направо да скача в леглото.

„С тази процедура виждаме драматични промени в половото здраве на мъжете – постигане на отлична ерекция и по-важното – дълготрайно задържане“, категорична е д-р Оуенс.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари