IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 знака, че имате липса на магнезий

10 октомври 2016 05 00

Това е един от най-подценяваните минерали

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Недостигът на магнезий се отразява доста зле на много функции на организма. Това е един от най-подценяваните минерали, а всъщност може да причини болки в мускулите, тревожност и др.

Именно затова не позволявайте тялото ви да изпитва магнезиев дефицит. А ето и признаците, които не трябва да игнорирате:

1. Мразите зеленчуците

Най-честата причина за магнезиев дефицит е диетата лишена от богати на магнезий храни. Хората, които не консумират зеленчуци, кафяв ориз, ядки и семена, може и да страдат от липса на този минерал и трябва да го приемат като добавка.

2. Чувствате се стресирани

Недостигът на магнезий ни прави по-податливи на стреса. Ако усещате, че се потите повече напоследък, ако сте тревожни и се чувствате зле психически и физически, то започнете да пиете магнезий.

3. Ядете само нездравословни храни

Ако вместо да консумирате плодове и зеленчуци вие се храните с нездравословна храна с лошо качество и консерванти, то най-вероятно тялото ви изпитва липса на магнезий.

4. Най-малкото нещо ви предизвиква главоболие

Ако главата ви боли често, то най-вероятно имате дефицит на магнезий. Започнете да пиете добавка с този минерал и веднага ще усетите, че главоболието ви спохожда по-рядко.

5. Чувствате се зле напоследък

Ако усещате нередовен сърдечен ритъм, ако физически не се чувствате добре, може би е време да започнете да приемате магнезий.

6. Нямате никаква енергия

Магнезият стимулира тялото, така че, ако имате дефицит от него, може да се чувствате слаби и без енергия. Честата умора също може да бъде обяснена с липса на този минерал.

7. Не можете да спите добре

Ако имате магнезиев дефицит, вие може да имате проблеми със съня. Освен това може да усещате мускулни крампи докато спите.

8. Имате проблеми с косите

Магнезият се съхранява в костите, така че неговият дефицит може да доведе до загуба на костна плътност.

9. Имате ниски нива на витамин D

Когато имате ниски нива на магнезий, вие ще имате и ниски нива на витамин D. Тялото има нужда от магнезий за усвояването на витамин D.

10. Имате запек

Ако редовно страдате от запек, едва ли сте се сетили, че това може да се дължи на липса на магнезий.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари