IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 знака, че се нуждаете от нови очила

22 ноември 2016 08 40

На кои симптоми трябва да обърнете внимание?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Ако усещате главоболие, световъртеж или гадене, причината може да е съвсем проста. Може би се нуждаете от нови очила.

Обърнете внимание на следните симптоми:

1. Очите често ви болят

Ако често очите ви са болезнени може би проблемът е в очилата. Очите ви работят като леща, регулираща фокуса за обекти на различни разстояния – далечни и близки. Ако стъклата на очилата ви не са наред, те натоварват мускула на окото. Именно затова може да усещате очите си болезнени, уморени, сълзящи или сухи.

2. Страдате от главоболие

Преумората на очите може буквално да ви донесе главоболие. Ако очите ви се напрягат повече от обикновено, вие може да започнете да чувствате тъпа болка точно зад челото. В такъв момент е добре да си починете 15-30 секунди, гледайки към далечината.

3. Виждате размазано

Ако ви се струва, че не виждате ясно, а всичко ви е леко размазано и ви се налага да примижавате, за да си проясните погледа, може би сте за нови очила.

4. Никога не ходите без очила

Ако след всяко махане на очилата ви очите започват да се дразнят от светлината в помещението, яркостта на монитора или телевизора и т. н., може би не разполагате с правилната рецепта за очила.

5. Усещате гадене

Двете очи създават две изображения, които вашият мозък възприема заедно. Но ако едното око има по-лоша визия от другото, то така се деформира и изображението. Това може да ви накара да чувствате гадене или световъртеж.

6. Не сте ходили на очен лекар повече от година

Трябва да преглеждате очите си веднъж годишно, особено ако работата ви е свързана с по-голямо напрежение на очите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари