IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 факта за фъстъченото масло

22 ноември 2016 11 20

Защо трябва да спрете да се страхувате от този деликатес?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Много хора считат, че фъстъченото масло е вредно и суперкалорично. Това обаче, че има високо съдържание на калории, не означава, че трябва да си забранявате консумацията му. Това масло в действителност може да ви помогне да натрупате чиста мускулна маса и да изгорите повече мазнини. Фъстъченото масло е полезно за вашата диета, ето защо:

1. Помага за загубата на мазнини

Фъстъченото масло е чудесен източник на здравословни мазнини. Много хора го обичат, но не го консумират от страх да не напълнеят от него. Трябва да разберете, че фъстъченото масло е богато на фибри и протеини и засища. По този начин ви помага да не посягате към други нездравословни закуски и да ядете по-малко.

2. Засилва имунитета

Фъстъченото масло е богато на фибри, витамин В6, витамин Е, фолиева киселина и магнезий. Още повече, че неговите антиоксидантни свойства го превръщат в суперхрана, особено за закуска. Хапвайте го сутрин и цял ден тялото ви ще функционира по-добре.

3. То е един от най-добрите източници на растителни протеини

Две супени лъжици фъстъчено масло могат да ви осигурят 7 грама растителни протеини. Това масло е най-добрата опция за закуска или за междинно хранене. Фъстъченото масло може да помогне за възстановяване на мускулите ви, ако имате болки в тях.

4. То е богато на фибри

Вече казахме, че 2 супени лъжици от това масло ви осигуряват 7 грама протеини и почти 2 грама от основната хранителна съставка, известна като фибри. Фибрите помагат за по-доброто функциониране на храносмилателния тракт. Освен това те са отговорни и за чувството на ситост.

5. То съдържа добри мазнини

Фъстъченото масло е отличен източник на полиненаситени и мононенаситени мазнини, по-известни като здравословни мазнини. Човешкото тяло изисква мазнини за правилното функциониране на сърцето и мозъка. Фъстъченото масло помага не само за понижаване на нивата на лошия холестерол, но също така съдържа някои променливи наситени мазнини, които са полезни за производството на важни хормони, витамини, тестостерон и витамин D.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари