IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако искате да сте дълголетници, въздържайте се от секс

16 януари 2017 09 20

Британски учени дават примери с монахини, евнуси, стари моми и бръмбари

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако искате да сте дълголетници, трябва да преустановите секса. Така поне смятат британски учени, пише The Daily Mirror.

Според проучване на специалисти от университета в Шефилд, пълното отказване от интимни ласки е най-ефикасният лек за продължителен живот. Учените така си обясняват защо монасите и монахините редовно доживяват до дълбоки старини за разлика от хората, обичащи плътските наслади.

Така тяхното твърдение напълно отрича досегашните проучвания на специалисти, според които воденето на редовен полов живот помага за дълголетието.

Британските специалисти се позовават на факта, че бръмбари, които не са се съвкуплявали живеят по-дълго от онези, които имат наследници.

„При бръмбарите за да се стигне до копулация, трябват хормони, за да се произведат сперма или яйцеклетки, а това се отразява негативно върху имунната система. Когато бръмбарите правят секс, те накърняват своята имунна система, а това неминуемо се отразява на дълголетието им.“

Според специалистите, същият принцип важи и при хората. Така евнусите също живеели средно с 19 години повече от връстниците си, които са сексуално активни.

Мъжкият хормон – тестостерон е сочен като фактор, който съкращава живота на мъжете. Именно и заради това жените живеели по-дълго.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Може и да има истина в написаното, но не заради липса на секс, а поради душевното спокойствие на тези хора. И у нас много жени, останали рано вдовици, живеят над 90 години. Съобразяването със съпруг е много напрягащо за голяма част от хората. Нервите са определящи. Посочените групи са ограничили сферите си на амбиции и себедоказване.Според Буда причината да се чувстваме нещастни са нашите желания. Ако желаем според силите си, ще чувстваме удовлетворение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
pikasoc ( преди 7 години )
Според друго изследване пък 75 % от такива публикации или не са проверени или са плод на изкукали учени...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
а ( преди 7 години )
май бръмбарите са в главите на тези учени !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Немо ( преди 7 години )
Позовавайки се на същата теория,ако бъдем поставени в условията на криогенен сън, поради факта че няма да имаме нужда нито от секс, нито от вредни храни, няма да бъдем изложени на неблагоприятни атмосферни условия, както и на всички стандартни външни дразнители (примерно да гледаме парламентарния контрол на Народното събрание), имунната ни ситема ще си остане непокътната и теоретично ще можем да доживеем до, примерно, 800 години.Е, на нас ще ни е все едно, но пък "науката" ще постигне нечувани върхове.Дори ще могат да ни натоварят на совалки и да ни изпратят на обиколка на Слънчевата система (с научна цел), докато си дремем.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар