IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планираният хранителен режим пази от излишни килограми

7 февруари 2017 11 20

Осигурява ни и нужните хранителни вещества

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Имайки предвид напрегнатото ни ежедневие, консумацията на домашно приготвена храна се превръща в истинско предизвикателство.

В резултат от липсата на предварително планиране, много често сме принудени да посягаме към бързи закуски или друг вид нездравословно меню. Това, от което се нуждаем в тези случаи, е именно планиране на храненията.

По този начин контролираме личните си хранителни нужди, като включваме в менюто си различни продукти с висока хранителна стойност. Така намалява вероятността да посегнем към „удобните“ и нездравословни храни, като сандвичи, кроасани и бисквити.

Ако знаем, че ни предстои напрегната седмица, планирането на храненията в самото ѝ начало осигурява здравословен режим, от който да си набавим нужните ни хранителни вещества, като същевременно с това поддържаме теглото си в норма.

Изграждането на навик да планираме храненията предотвратява също подуването на корема и киселинността в стомаха. Редовната консумация на храни с ниска хранителна стойност крие риск от развитие на проблеми, свързани с храносмилането.

Бихме могли да се предпазим и от преяждане, когато предварително сме изготвили план за храненето си. По този начин не пропускаме хранения, а изконсумираната храна е в адекватни количества. Обикновено когато игнорираме глада, резултатът е прекомерна консумация на храна.

Поредната полза от планираните хранения е, че не остава място и желание за вредни храни. Те са причина да натрупаме излишни килограми.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари