IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По колко калории изгаряме от ежедневните дейности?

2 март 2017 06 00

Докато спим или се храним например

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За никого не е тайна, че активности като тичане, плуване, аеробика или танцуване изгарят калории и помагат да отслабнем. Питали ли сте се обаче колко калории изгаряме, докато извършваме ежедневните дейности, като седене, спане, разходка? Ето:

Хранене

Елиминираме 18 калории, докато се храним в продължение на 10 минути. Така бавното хранене се оказва полезно не само за храносмилането, но също така изгаря и калории.

Седене

Независимо дали гледаме телевизия, работим на компютъра или четем книга, докато седим 10 минути, се изгарят 11 калории.

Разходката

Когато се разхождаме вкъщи, вършейки различни задължения, също се лишаваме от калории. За 10 минути губим 36 калории.

Разтягане

Вместо непрекъснато да се взираме в монитора на компютъра, като кратка почивка можем да направим разтягания зад бюрото. По този начин не просто се подобрява кръвообращението, но също така се изгарят и калории – 30 за 10 минути.

Спането

Да, по време на сън също се изгарят калории – около 10 за 10 минути. Преди обаче да решим, че трябва да спим повече от препоръчителните 8-9 часа, трябва да си припомним и негативните ефекти от прекомерния сън върху здравето.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари