От данни на любопитно проучване става ясно, че когато ставаме от дясната страна на леглото, сме склонни да сме раздразнителни и уморени на сутринта в по-голяма степен.

В проучването, проведено сред 2000 души, също така се твърди, че в този случай отнема и повече време да подобрим настроението си и в много по-голяма степен работата ни е засегната от умората.

Според изследователите девет на всеки десет души чувстват умора при събуждане поне три пъти в седмицата, а средностатистическият възрастен човек започва да се чувства бодър около 10 часа преди обяд.

Влошеният нощен сън е най-честата причина на раздразнителността сутрин, последвана от стреса, по-ранното от необходимото събуждане и мокрото или студено време навън.

Още по темата

От данните на проучването става ясно, че 57% от хората вярват, че е възможно да станем от грешната страна на леглото, като почти един на всеки десет в действителност е опитвал да стане от другата страна на леглото, за да се опита да подобри настроението си сутрин.

И докато при хората, които стават от лявата страна на леглото, настроението започва да се подобрява в 9:07 часа, за ставащите от дясната му страна това се случва в 9:22 часа.

Освен това на тези, които стават от дясно, им отнема повече време, преди да се почувстват бодри.