IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Див ямс – билката, която доказано възстановява хормоналния баланс!

25 април 2017 07 10

Снимка: PR

Снимка: PR

Дисбалансът между двата основни женски полови хормона – естроген и прогестерон е едно от най-често срещаните хормонални нарушения у жените и причина за много от спонтанните аборти, трудности със забременяването, фиброцистозни гърди, ПМС, мъчителна менопауза, заболявания като ендометриоза и др.

Броят на жените с естрогенова доминантност се увеличава все повече, като в повечето случаи проблемът задълго остава скрит. Затова е важно да се знае кои състояния или заболявания могат да показват доминантност на естрогена с относителна прогестеронова недостатъчност:

-Подуване, болезненост и напрежение в гърдите

-Задържане на вода, подути ръце и крака, крампи

-Нередовна менструация и ПМС

-Хормонално акне

-Миома, ендометриоза или кисти в гърдите или яйчниците, безплодие, рак на гърдата

-Чести промени в настроението, мигрена, тревожност и често повтарящи се депресивни периоди, понижено либидо, умора

-Проблеми с щитовидната жлеза

-Забавен метаболизъм и наднормено тегло; натрупване на мастна тъкан в областта на корема, ханша, бедрата и/или седалището; инсулинова резистентност; диабет

-Остеопороза

-Остър недостиг на магнезий

Откъде идва проблемът с излишния естроген?

Една от основните причини, неизвестна за много специалисти и затрудняваща лечението на пациентите, е екологичната ситуация и по-конкретно насищането на средата с петролни деривати. Петролните деривати са навсякъде – те присъстват в селскостопанската химия, битовата химия, в медицинската промишленост със синтетичните хормонални таблетки, и в цялата екосреда, благодарение на замърсения с петролни газове въздух. Петролните деривати се разпадат до хормоноподобни субстанции, наречени ксеноестрогени, които нарушават тъканната чувствителност към половите хормони и така се развива латентен хормонален дисбаланс.

Див ямс – природно и безопасно решение срещу доминантния естроген!

Една от най-ефикасните и популярни билки срещу хормонален дисбаланс, е дивият ямс. Дивият ямс съдържа натурално вещество, известно като диосгенин, което по функции наподобява действието на хормона прогестерон. Диосгенинът подпомага правилната функция на прогестерона и постепенно елиминира симптомите на естрогенна доминантност.

Регулирайте хормоните по естествен начин с Див ямс / Сладък картоф (корен)!

Американската компания Nature’s Way предлага натурален екстракт от див ямс с доказан произход, чистота, безопасност и високо качество. Всяка капсула от продукта Див ямс / Сладък картоф (корен) осигурява 425 mg изцяло натурален екстракт от корен на див ямс, който е естествен източник на диосгенин. Допринася за възстановяване нормалните функции на прогестерона и извеждането на излишния естроген.

Прием: по 2 капсули дневно, за предпочитане с храна. Търсете в аптеките или на www.revita.bg! Ако имате въпроси, потърсете ни на тел.: 02/9530583

Научете повече за хормоналния дисбаланс от д-р Папазова

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари