IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 причини да посещаваме тоалетната през нощта

4 май 2017 10 40

Чашата вино вечер е сред тях

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Нуждата да посетим тоалетната няколко пъти през нощта е сравнително често срещан симптом. Това определено не е нещо, което трябва да пренебрегваме, тъй като може да бъде признак и за проблем. Кои са най-често срещаните причини, водещи до често уриниране през нощта?

1. Задръжка на течности в организма

Ако имаме оток и краката ни са подути, това може да ни накара да се събудим и да отидем до тоалетната през нощта. Ако смятаме, че задържаме течности в долната част на тялото си, е препоръчително да поставим краката си нависоко няколко часа преди лягане, за да помогнем на течността в долната половина на тялото да се придвижи нагоре.

2. Консумация на алкохол или кофеин преди лягане

Както кофеинът, така и алкохолът могат да увеличат образуването на урина. Така че, ако сме от тези хора, които не могат без напитка преди лягане, може да се наложи доста често да ставаме през нощта. Не бива да консумираме кофеин след 18 часа, а с виното следва да приключим най-малко 3 часа преди лягане.

3. Консумираме прекалено много вода преди лягане

Пиенето на големи количества вода преди лягане е сред често срещаните причини да посещаваме тоалетната няколко пъти нощем. Водата може да наруши съня, затова следва да се уверим, че сме приключили с консумацията ѝ поне два часа, преди да заспим.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари