IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не слагайте яйцата на вратата на хладилника

18 май 2017 07 10

Експерт съветва дори да ги държим извън него

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Експерти ни съветват да не държим яйцата на най-горното отделение на вратата на хладилника, а да ги съхраняваме в средното отделение в оригиналната им опаковка, пише в.„Дейли мейл“.

Според британското списание „Гуд хаускийпинг“ по този начин могат да се избегнат промените в температурата и заразяване на продукта.

„Вратата на хладилника е не само най-топлото място на хладилника, а също така и най-изложеното на температурни промени. Яйцата трябва да се държат далече от силно миришещи храни, защото лесно ги попиват. По-добре е да се съхраняват в средното отделение на хладилника, защото там температурата е много по-постоянна“, пише редакторката Сара Бенуел.

Списанието съветва да не преместваме яйцата много често от много топли места, като колата, в студени, като хладилника. Или от хладилника в топлата кухня. За тях е най-добре да се търси постоянната температура. Така е най-вероятно яйцата да се предпазят от салмонела.

Някои експерти препоръчват да се оставят яйцата да се стоплят в продължение на един час, след като ги извадим от хладилника, и едва тогава да започнем да ги готвим.

Тим Хейуорд, кулинарен критик на „Файненшъл таймс“, от своя страна е противник на държането на този продукт в хладилника.

„Яйцата прекрасно се запазват в продължение на една седмица на стайна температура при 20 градуса по Целзий. Свикнали сме всичко да слагаме в хладилника, без да има нужда! А поставянето им на вратата е най-лошото място, защото постоянното раздрусване при отваряне и затваряне изтънява белтъка и миризмите от други храни могат да проникнат през черупката“, твърди експертът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари