IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 причини да имаме здрави коремни мускули

18 май 2017 10 40

Не е просто до красивата фигура

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Към тренировките най-често се обръщаме, когато желаем да се сдобием с красива и оформена фигура, в което, разбира се, няма нищо лошо. Когато обаче укрепим ядрото на тялото, това може да ни донесе и много други ползи.

1. Предотвратява се болката в гърба

Коремните мускули играят решаваща роля в поддържането на основата на тялото. И ако мускулите на гърба са по-слаби, останалите трябва да поддържат гръбнака изправен. Така, когато тренираме ядрото на тялото, намалява рискът от натоварване на гърба.

2. Изпълняваме с лекота ежедневните дейности

Не осъзнаваме доколко натоварваме мускулите в ядрото на тялото, докато не се наведем, за да сложим нещо на рафта или да завържем обувките си например. Колкото по-силни са те, толкова по-малко енергия и усилия са необходими, за да извършим простите ежедневни дейности.

3. Отслабване

Укрепването на коремните мускули помага и да отслабнем, тъй като по време на тренировките се изгарят мазнини. Така че, ако искаме да намалим талията си, те са задължителни.

4. Предотвратяват се травми

Ако не работим достатъчно за основната си мускулатура, по време на силовото трениране или кардио тренировка, резултатът може да е наличие на травма.

5. Подобрява се позицията на тялото

Може да имаме изкривен гръбнак и неправилна стойка, ако мускулите в ядрото на тялото ни са слаби. Когато коремните мускули са стабилни, ще можем да ставаме и да се изправяме по-удобно. Всъщност, когато ставаме и тялото ни е изправено, изглеждаме по-слаби.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Кой е по-силен? Спринтьорът с дебелите бедра, на когото дъхът ще спре скоро след старта, или слаботелесният бегач на дълги разстояния?Силата не е в големината на мускула, ще ви го каже всеки , занимаващ се с източни бойни изкуства....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
az ( преди 6 години )
"Колкото по-силни са те, толкова по-малко енергия и усилия са необходими, за да извършим простите ежедневни дейности." Откъм това, че ежедневните дейности ще се изпълняват с лекота, да, защото тялото ще е по-силно. Но Колкото по-силни и големи са дадени мускули толкова повече енергия изразходват, повече калории изгарят, енергоразхода е по-голям. Така че това, което сте написали не е съвсем вярно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар