IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осъзнатото сънуване може да се постигне – ето как

8 юни 2017 05 00

Колко сънища сънуваме за една нощ?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Светът на сънищата е любопитен, привлекателен и объркващ, може да се разглежда като бягство от реалността към дълбините на ума. Често по време на сънуване се изпитва ясна липса на контрол над събитията, но съществуват техники които могат да обогатят съня именно с този контрол.

Тези техники могат да вкарат съзнанието в така наречените „осъзнати сънища“. Сънят е осъзнат, когато спящият е наясно, че сънува – това му дава възможността да участва активно във въображаемите събития и дори да ги манипулира, привиква и насочва в избрана от него посока.

Някои хора погрешно възприемат, че не сънуват „по принцип“. Всеки човек сънува, понякога по 3-7 различни съня на нощ, но те се забравят бързо.

Първата стъпка към осъзнатото сънуване, започва с воденето на дневник на сънищата. Той помага за припомняне на събитията от съня и за подсилване на осъзнаването им. При всяко събуждане се записва всичко, което може да се извлече от съня като информация. Дори да не се помни нищо от съня, записването на този факт също е важно, понеже поддържа навика на записване.

Още по темата може да научите на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари