IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки за събуждане, което ни изпълва с енергия

14 юли 2017 11 00

Според Аюрведа

Снимка: Pexels.com

Снимка: Pexels.com

Колкото и жизненоважен да е сънят, за да се чувстваме пълни с енергия и фокусирани през целия ден, начинът, по който се събуждаме, също има много голямо значение. Ако се събудим, мислейки, че сме закъснели за работа, ще започнем деня си стресирани. Вместо това, по-добре е да отделим малко време, за да се отпуснем.

Според Аюрведа с помощта на няколко лесни стъпки можем да изчистим тялото и ума си, да подобрим имунитета и да балансираме енергията, за да започнем новия ден с освежаваща нотка.

Специалистите в тази област твърдят, че трябва да се будим още преди изгрев слънце, за да може организмът да се синхронизира с ритъма на слънцето. Тогава околната среда е чиста и спокойна, а умът ни е свеж.

Ето някои ценни съвети на Аюрведа, които ще ни накарат да заобичаме сутрините, ако все още не сме.

Стъпка 1

Когато искаме да станем, първо да се преобърнем надясно, а после да се изправим и да седнем в леглото. Когато спим, тялото ни е в покой, а нивата на метаболитната активност са по-ниски.

Така, ако изведнъж се обърнем наляво, за да се събудим, вероятно ще окажем голям натиск върху сърдечната система.

Стъпка 2

Щом се изправим, сядаме удобно в леглото. След това разтриваме ръце и поставяме длани върху очите. Масажирането на дланите активира всички нервни окончания и веднага ще се събудим.

Следва бавно преместване на дланите по лицето, последвано от челото и раменете.

Стъпка 3

Проверяваме в коя ноздра дишането е „по-гладко“ и целуваме дланта от тази страна на тялото си, след това целуваме и другата длан. Целувката дава енергия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари