IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пъпешът също подпомага здравето – ето как

19 юли 2017 05 00

Полезен е при бъбречни заболявания

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Пъпешът е сред предпочитаните плодове за разхлаждане през лятото. Той и динята се консумират почти всеки ден в горещините. Има различни видове, произлизащи от семейство Тиквови, които са сладки на вкус и с много силен аромат.

Плодът се продава по пазарите от април до август и освен освежаващия си вкус, има много ползи за организма. Вижте кои са те:

1. Има противоракови свойства

Високото съдържание на каротеноиди в пъпешите може да предотврати рака и да намали риска от образуването на рак на белите дробове. Редовната консумация на плода помага на организма да се изчисти от токсините, затова е хубаво да похапваме по-често пъпеш през лятото.

2. Подобрява сърдечното здраве

Антикоагулант, наречен аденозин, се съдържа в плода. Той може да спре съсирването на кръвни клетки, което причинява инсулт или заболявания на сърцето.

3. Помага при бъбречни заболявания

Отличните диуретични свойства на пъпеша са полезни при лечение на бъбречни заболявания. Комбинацията от пъпеш и лимон е ефективна при лечение на подагра. Така редовната консумация на пъпеш всяка сутрин спомага за здравето на нашите бъбреци.

Кои са другите ползи от консумацията на пъпеш четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари