IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Климатикът през нощта изсушава кожата

20 юли 2017 14 00

Липсата на свеж въздух крие риск и от умора

Снимка: pexel.com

Снимка: pexel.com

Климатикът несъмнено носи облекчение в горещите летни нощи, но колкото и да ни харесва да спим на прохладата, която ни осигурява, не бива да забравяме, че тази практика може и да ни навреди.

Какво е важно да имаме предвид?

Болки и неразположения

Когато заспим на работещ климатик, температурата в помещението може да достигне до нива, по-ниски от комфортните за тялото. Резултатът може да бъде главоболие, болки в гърба и мускулни спазми.

Настинка

Това е следващият страничен ефект от ниската температура през нощта. Затова не бива да се учудваме, ако се събудим с кихане на сутринта, след като в стаята температурата е била 16 градуса по Целзий.

Суха кожа

Климатикът може да абсорбира влагата както от въздуха, така и от тялото ни. Последствието от това е изсушена и лющеща се кожа.

Умора

За да има най-добър ефект от действието на климатика, затваряме всички прозорци и врати. Това обаче ограничава всеки възможен източник на свеж въздух отвън, което крие риск от постоянна умора.

Проблеми с дишането

Ако не почистваме климатика от време на време, той може да се превърне в среда за развитието на гъбички и бактерии, които да доведат до дихателни проблеми.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари