Ако искате да подобрите паметта и мозъчната функция, а ние сме сигурни, че няма човек, който да не иска това, от значение е какво хапваме. Отдавна ни е ясно, че мозъчните функции зависят не само от начина ни на мислене и реакции, но и от хранителните вещества и нутриенти, които поглъщаме. Факт е, че често храненето ни определя и начина, по който се чувстваме.

Храната ни осигурява не само захар и мазнини, от които се нуждаят невроните ни, за да функционират, да се справят с текущите задачи в ежедневието, стреса и формират памет.

Резултат от интересно проучване излезе тази седмица в journal Scientific Reports, на базата на което изследователи от Университета Ексетър твърдят, че консумацията на алкохол непосредствено след възприемане на нова информация помагала за по-доброто ѝ запомняне. Вероятно това може да обясни защо при злоупотреба с алкохол вместо да се забрави дадено разтърсващо събитие, се проявява злопаметност...

Шегата настрана, консумацията на алкохол не може да се препоръчва с подобна цел, просто защото не е здравословно.

Какво обаче можем да хапваме спокойно с мисълта, че помагаме на мозъка си да се справи по правилния начин с многофункционалната му дейност? Може да научите на Puls.bg