IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тези растения е добре да отглеждаме в спалнята

4 септември 2017 05 00

Те могат да прочистят въздуха

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Колкото и да чистим у дома, в закритите помещения винаги остават различни замърсявания, които попадат по един или друг начин в тялото ни. То е изложено на различни алергени и вредни вещества, които могат да предизвикат болести като астма, раздразнение на кожата, алергии и други. Ето 6 растения, които могат да прочистят въздуха в спалнята и ни предпазят от някои здравословни проблеми:

Лавандула за релакс

Когато става въпрос за ароматерапия, лавандулата е едно от най-употребяваните растения. Лавандуловото масло обикновено се използва за успокояване на нервите и напрежението. Освен това ароматът може да ни помогне да спим по-добре. 

Можем да отглеждаме малка саксия с лавандула в спалнята. Доказано е, че растението забавя сърдечната честота, успокоява и ни унася по-лесно. 

Жасмин за по-качествен сън

Миризмата на жасмин е успокояваща и почти пристрастяваща. Чаша с вода, пълна с растението, поставена в спалнята, може да подобри качеството на съня ни само за няколко дни. Препоръчва се и за хора, страдащи от главоболие.

Кои други растения е препоръчително да имаме в спалнята четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари