IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кашуто подобрява здравето на сърцето

6 септември 2017 05 00

В тези ядки няма холестерол

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

В края на лятото трябва да подготвим организма си за есента и тежката зима. За целта е необходимо да подсилим имунната си система и така да избегнем настинките и вирусите в студените дни. Това може да стане чрез различни храни, които да включим в менюто си, например ядки. 

Кашуто е дърво, което произхожда от рода Anacardiaceae. Отглежда се предимно в Бразилия, Мозамбик, Танзания, Кения и Индия. Много хора го консумират заради полезните му свойства.

В 100 грама индийски фъстък, както го наричат още, има 553 калории, 44 грама мазнини, от които 8 ненаситени, същото полиненаситени и 24 мононенаситени. Това количество съдържа още 12 мг натрий, 660 мг калий, 30 гр въглехидрати и 6 гр захар. В този вид ядки няма холестерол, затова се препоръчват в много диетични режими. 

Ето кои са основните ползи на кашуто за здравето:1. Грижи се за сърцетоПроучване на Националният център по биотехнологична информация на САЩ показва, че кашуто е полезно за здравето на сърцето.

Консумацията на ядките влияе положително върху оксидативния стрес, възпалението и съдовата реактивност. Освен това те намаляват количеството на лошия холестерол (LDL) в тялото. 

През 2003 г. американската Администрация по храните и лекарствата препоръчва приемането на кашу един път на ден при хора на диети с ниско съдържание на мазнини. По този начин хората могат да намалят риска от сърдечни заболявания. Все пак консумацията на ядките не трябва да надвишава четири порции седмично тъй като те са калорийни.

Какви са другите ползи от консумацията на кашу четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари