IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-полезните храни през есента?

27 септември 2017 05 00

Сезонните продукти винаги са предпочитани

Снимка: Istock

Снимка: Istock

С настъпването на есента най-актуалните теми резонно са свързани с подсилване на имунитета и защита от зачестяващите вирусни инфекции. Сезонният набор от земеделски продукти обаче ни предлага уникална възможност да се погрижим както за имунната система, така и за общото си здраве. Най-полезните храни, носещи комплексни ползи за човешкото здраве, може да се открият именно през есента.

С редовен прием на сезонни плодове и зеленчуци през есента можем да си осигурим най-полезните нутриенти за подсилване на имунитета, подкрепяне на чревната флора, подобряване вида на кожата, регулиране на холестерола и кръвното налягане. Всички условия за пълноценно и здравословно хранене вече са налице.

Сред най-полезните храни, на които можем да разчитаме за постигане на тези ползи през есента, се открояват 5. Кои са те?

Овесени продукти. Овесът е сред най-богатите източници на бета глюкани – влакнините, които имат научно доказано мощно действие за стимулиране на имунитета. Възможността за включване в дневния режим на продукти, произведени от пресен овес, трябва да бъде използвана максимално през есента.

Кои са другите полезни есенни храни четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари