IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да влезем във форма след празниците

19 декември 2017 16 30

Кои са те?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Декември е месецът на партитата.... много партита, много нещо! Преди години приятели коментираха, че по количеството коледни партита можем да съдим за развитието на държавата и бизнеса. Е, тази година явно бизнесът добре го е докарал, че и държавата... редим парти след парти, а обикновено по партитата злоупотребяваме с пороците и всичко това гарнирано с малко сън.

Да, с две думи 24 дни разбулен живот до Коледа! В рамките на този период от 24 дни спокойно можете да се сбогувате с тонуса и добрата двигателна способност, която сте поддържали редовно до 30.11.2017 г. И понеже ние сме tialoto.bg, няма как да не ви предложим няколко начина за забавно и здравословно изразходване на неприятните натрупвания от безсънни нощи.

1. Битка със снежни топки

В планините има достатъчно сняг, а до Коледа и Нова година трябва да получим и ново количество снежна доставка. Няма по-голямо забавление, в което да комбинирате игра, чист въздух, а и да си направите снежна терапия. Според ескимосите снегът много помагал за кръвообращението. А на нас не ни пречи да пробваме дали са прави. За пълноценна забава обаче не забравяйте да обуете топли и непромокаеми обувки (с маратонки няма да ви се получи пълното щастие), задължителните яке, шапка, шал... и ако все пак сте готови за голяяям бой със снежни топки задължително сложете и ръкавици (иначе може да не си чувствате пръстите).

2. Крос в парка

Бягай в парка в режим тръс или галоп с кучето, с детето (много модерно е младите майки и татковци да бягат в парка с бебе в количка – така хем детето диша чист студен въздух, хем вие си поддържате формата), сами със или без слушалки в ушите. Абе, бягайте за здраве, ако не обичате да бягате, поне ходете бързо в парка. Може да не отслабнете от това движение, но ще си прочистите дробовете, ще вдишате чист въздух, а ако навън е снежно и тихо, и ще може да чуете ясно своите мисли. Не на последно място – подберете правилно обувките си и внимавайте за заледени участъци.

3. Плуване

Плувайте в студени води. Е, може би ако не сте Петър Стойчев, това предложение не е точно за вас... добре, пропуснете го и преминете към предложение номер 4.

4. Ски, сноуборд или шейна

Спускайте се със ски, сноуборд или шейни. Ако не можете да карате ски или сноуборд – защо това да не е поводът да се научите да го правите. В планините има сняг и обстановката е отлична за упражняване на зимни спортове. Ако все пак сте от страхливите и от чупливите, и не бихте се престрашили да се придвижвате по този начин – винаги имате решение – шейна или поне найлон и писта!

5. Кънки на лед

Това предложение е за всички дами, които искат да изглеждат красиви и да приличат на балерини. Мили момичета, това е вашето решение за алтернативно поддържане на фигурата през декември – активно пързаляне с кънки. Към днешна дата закритите пързалки за кънки все още се броят на пръстите на двете ни ръце, но открити съоръжения вече се наблюдават във всички големи, средни и дори по-малки градове, както и в зимните ни курорти.

Автор на статията: Мария Секулова

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари