IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравословната храна – на пара!

29 декември 2017 16 20

Какво е важно да знаем

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Известно като една от най-здравословната техника, готвенето на пара е лесно и бързо. Не е необходимо да се потите дълго в кухнята, за да сложите на масата нещо вкусно, леко и здравословно. Всичко, което ви трябва, е добра идея, уред за готвене на пара и желание да се храните здравословно.

Защо трябва да готвите на пара?

Независимо дали става дума за лято или зима, готвенето на пара е на първо място в менюто за здравословното хранене.

Разнообразни проучвания са потвърдили факта, че тази техника е най-ефективният начин да запазите важните витамини и минерали във всяка храна.

Когато варим или печем, заради термичната обработка губим много повече, отколкото си мислим. По този начин консумираме нищо повече от просто калории.

Как да готвим на пара?

След като стана ясно за предимствата, нормално е да се запитаме – как да готвим на пара. Най-добрият начин е да се сдобием с уред за готвене на пара, тъй като по този начин е сигурно, че резултатите ще бъдат точно такива, каквито очакваме. Новите модели идват с таймери, за да ни бъде по-лесно да следим необходимото време.

Разнообразието от рецепти за готвене на пара не е в никакъв случай по-малко от това за печене, варене и пържене.

Можете да откриете насоки за десерти и основни ястия, а рецептите за готвене са често допълнени с подправки, тъй като именно на пара се засилват техните аромати.

Сред рецептите се откриват и невероятни предложения като пролетни рулца на пара, аспержи, скариди, морски дарове и други.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари