IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За стегнат корем: Трябва ли да повтаряте едно упражнение всеки ден?

12 януари 2018 13 30

С тези насоки ще можете да се радвате на мечтаните резултати

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вече сме в новата година, което означава, че е време най-накрая да стегнете тези коремни мускули. Намерили сте куп бързи тренировки и сте съставили план да ги изпълнявате всеки ден, защото това е най-добрият начин да тонизирате мускулите в ядрото на тялото, нали?

Всъщност не точно. Когато правите едни и същи упражнения всеки ден, това може да причини повече вреди, отколкото ползи. Всеки път, когато напрягате мускулите, се получават много малки разкъсвания в тях.

Мускулите се нуждаят от време, за да се излекуват, и докато това се случва, те растат и виждате резултатите от тренировката.

Като обаче правите едно и също упражнение или работите по една и съща част от тялото отново и отново, няма да отслабнете, нито да натрупате мускулна маса. Вместо това се повишава рискът от увреждането им.

Мускулите в областта на корема не са различни от тези в останалите части на тялото, които тренирате. Много е важно да им дадете време, за да могат да се развият и да се излекуват.

Когато си съставяте план, включете разнообразни упражнения и също така осигурете време на тялото да се възстанови.

Укрепването на мускулите в ядрото на тялото е важно не само за стегнатия корем, но и за подобряване на позата, равновесието и облекчаване на болката в кръста.

Освен това, стягането на корема е свързано с онова, което ядете. Осигурявайте си здравословен и балансиран хранителен режим, като изключите от него рафинираните, висококалорични храни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари