IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При кашлица и болки в гърлото, пийте топла вода

23 януари 2018 14 10

Ето защо чаят е толкова полезен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Запушен нос, дразнене в гърлото и кашлица – тези симптоми са често срещани през зимата. Когато са в лека форма, мнозина са склонни да пият хапчета или сироп за кашлица, без да се консултират с лекар.

Освен медикаментите обаче, има и някои домашни средства, които могат да облекчат кашлицата и болките в гърлото, като чая например и дори само топлата вода. И макар това да не е никаква новина, все пак знаете ли как помага горещата вода?

Когато кашляте, това води до протриване на мускулите на дихателните пътища, което не само дразни гърлото, но и причинява свиване на гласните струни.

Консумацията на топла вода се препоръчва, защото намалява дразненето и подобрява притока на кръв към мускулите, а това води и до тяхното отпускане.

Освен това, топлата вода помага за извеждане на токсините, които се натрупват в гърлото, което осигурява облекчение на възпаленото гърло. Водата поддържа и организма хидратиран, което помага за освобождаване на секретите. Топлата вода намалява и триенето, причинено от постоянната кашлица.

Можете да пиете чаша топла вода всеки път, когато почувствате болка в гърлото и започнете да кашляте. Към нея може да добавите лимонов сок, мед и билка.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари