IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За отслабване яжте макаронени изделия

4 април 2018 09 40

Разликите с останалите въглехидрати обясняват канадски учени

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Хората, които са на диета може спокойно да включат в менюто си макаронените изделия, тъй като те помагат за отслабването, пише Daily Mail.

Изданието се позовава на изследване на канадски учени, които установили, че при прием на три порции седмично от тази храна, човек може да свали от теглото си.

Според експертите с консумацията на този въглехидрат може да се свали по половин килограм за 12 седмици.

Учените обясняват своите открития след като са анализирали данни за 2448 души от 29 изследвания, в които се сравняват ефекта от макаронените изделия спрямо другите въглехидрати.

Лекари от болницата „Сейнт Майкъл“ в Торонто обясняват, че за разлика от повечето въглехидрати, макаронените изделия имат нисък гликемичен индекс и затова не предизвикват резки промени в кръвната захар.

Специалистите допълват, че храните с нисък гликемичен индекс засищат повече. С тях гладът настъпва по-късно и затова помагат да бъде ограничен приемът на калории.

„Като претегляме данните, можем да кажем уверено, че пастата няма вреден ефект за теглото, когато се консумира в рамките на здравословен хранителен режим“ – обяснява ръководителят на изследването д-р Джон Сивънпайпър.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари