IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 лесни трика за отслабване

13 април 2018 09 10

Какво да промените в ежедневието?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Отслабването изисква доста труд и дисциплина, но дори когато не сте редовни с тренировките или пропускате броенето на калории, има как да видите приятните резултати, когато се качите на кантара.

Използвайте в ежедневието си тези малки трикове, които ще ви помогнат да се освободите от нежеланото тегло.

1. Винаги започвайте храненето с чаша вода

По този начин поддържате организма хидратиран и се засищате предварително.

2. За десерт изберете парче черен шоколад

Първите няколко пъти може да не удовлетворите нуждата за сладко по този начин, но докато се борите със зависимостта си от захар, ще се радвате, че спестявате калории, докато си похапвате здравословно лакомство.

3. Контролирайте порциите

Ако искате да отслабнете, без да наблягате на тренировките, е много важно да следите порциите, които консумирате. За тази цел особено полезна се оказва употребата на по-малки чинии.

4. Движете се повече

Дори и да не отделяте време за тренировка, можете да изгорите няколко допълнителни калории, като се постараете да се движите малко повече през деня.

Направете почивка в офиса и се разхождайте, като използвате стълбите, вместо асансьора, паркирате малко по-далеч от офиса или слизате една спирка по-рано.

5. Не гладувайте твърде дълго

Гладуването за кратко може да ви се отрази добре, но ако това продължи през целия ден, вечерта сте склонни да преядете и то с нездравословни и висококалорични храни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари