IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко средно тежат жените по света?

25 април 2018 05 00

И къде проблемът със затлъстяването е най-сериозен?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Проблемът със затлъстяването се посочва като пример за съвременна епидемия, борбата с която обаче още не дава задоволителни резултати. Нещо повече – броят на хората със затлъстяване прогресивно расте в глобален план, включително сред децата. Данните за България сочат, че сме сред водещите страни в Европа по отношение на проблема затлъстяване при децата.

Нуждата от глобални мерки за справяне със сериозния проблем беше повод Американският център за контрол и превенция на заболяванията да оповести официални данни за нивото на затлъстяване сред жените в световен мащаб. Учените представят двата най-важни критерия за оценяване на затлъстяването – теглото и индекса на телесна маса (ИТМ) на жените в отделните райони на света. Те може да се разглеждат и като основни маркери за моментното и бъдещото здравословно състояние на представителките на нежния пол.

Средно тегло и процент на затлъстяването при жените по континенти

Според данните, оповестени от американските учени, най-голямо е средното тегло на жените в Северна Америка и съответно там е най-сериозен и проблемът със затлъстяването в процентно отношение. Най-малки грижи в това отношение имат жените в Азия, които са най-леки, а процентът на затлъстелите сред тях е най-нисък.

Колко е средното тегло на жените във всички части на света четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари