IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червеното вино – най-големият враг на кожата сред алкохолите

27 април 2018 11 00

Най-чистите спиртни напитки нанасят най-малко поражения

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Червеното вино е най-лошият алкохол за кожата на лицето на дамите, особено ако страдат от розацея, пише „Metro“.

Изданието се позовава на проучване на д-р Изабел Шакар. Причината – алкохолът действа съдоразширяващо. Поради тази причина лицето допълнително се зачервява и подпухва. Захарта в червеното вино претоварва черния дроб. Той от своя страна или я превръща в мазнини, или я изпраща отново в кръвообращението.

Същото важи и за коктейлите, съдържащи много захар. В тях много често се смесват сиропи и плодови сокове, които се отразяват твърде зле на кожата.

Коктейлите могат да предизвикат повреждане на тургора и появата на акне.

Според д-р Шакал, за да имат хубаво лице, дамите трябва да избягват употребата на бира, уиски и ром. А за идеална кожа е най-добре въобще да не се докосват до алкохол.

Специалисти препоръчват, ако все пак дамите решат да пият алкохол, то по-добре било той да е от възможно най-чистите спиртни напитки. Според тях, те не съдържат вредни добавки и се придвижват най-бързо в организма, като предизвикват по-малко поражения на клетките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари