IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коприва и магданоз вместо водорасли – истината за суперхраните

15 май 2018 08 30

Съветите за здравословно хранене на Яна Данаилова

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Суперхраните станаха известни през последните няколко години. Концентрират в себе си продукти с по-висока хранителна стойност и са по-богати на полезни вещества в сравнение с обикновените.

Т. е. можем да си позволим да консумираме по-малко количество от тях и да задоволим нуждите на тялото си от хранителни вещества – микроелементи, антиоксиданти и др. Това обясни в студиото на „България сутрин“ експертът по здравословно хранене Яна Данаилова.

Също така суперхраните имат свойствата и на билка. Вносните, които широко се рекламират в медийното пространство обаче са доста скъпи, каза тя.

„Вместо да харчим пари за водорасли, спокойно можем да ги заменим с български храни като коприва или магданоз. Ако пък решим да инвестираме във вносни, е добре да избираме органични“, подчерта Яна Данаилова.

Пред Bulgaria ON AIR нутриционистът демонстрира как да си направим песто върху пънчета от краставица, които освен полезни са и много вкусни.

За целта Яна използва орехи, коприва, магданоз, левурда, сминдух, босилек, малко сол, лимон и хранителна мая. Всички продукти се блендират или пасират, за да се получи хомогенна смес, която се поставя върху обелена и нарязана краставица.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари