IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Природни методи срещу стреса

25 май 2018 05 00

Как да си помогнете, без да навредите?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Думата стрес е нарицателна за нас, дори може би леко досадна, защото отвсякъде ни заливат с информация, препоръки, риск от болести и пр. Стресът едва ли подминава всяко едно семейство, дори и децата, за да отговорим на изискванията на ежедневието. Стрес ни създават многото ангажименти в работата и семейството, грижата за децата и близките, високите очаквания – наши и чужди.

Все повече сме в модела на перфекционизма, да се справяме с всичко по всяко време. Да сме перфектни в работата, в семейството, да сме добри родители, добри партньори, успешни в кариерата, да имаме социален статус и т. н.

Стресът не е само емоционален и психически, но и физически, защото тялото ни е сериозно затруднено от киселинните субстанции като токсини, вредни храни, стимуланти, алкохол, газирани напитки, сладкиши, лекарства и др.

Какви са препоръките на натуропатията и природната медицина за намаляване на стреса в организма в ежедневието и храненето:

- Заменете кафето с гореща вода и билков чай.

- Вместо джънк фуд на работа яжте сурова храна като салата, пълнозърнест хляб с масло и малко ядки, сушени плодове и др.

- Поне един път на ден се хранете с прясно приготвена, богата на полезни вещества храна. Това обикновено е вечерята, когато може да приготвите зеленчукова супа и/или ястие от зърнени култури с полезни витамини и минерали.

- Пригответе си обяд за следващия ден от вечерта – като зеленчуков киш или щрудел.

Повече по темата четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари