IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 сигнала, че тялото ви се нуждае от детокс

30 май 2018 07 40

Сухата кожа не се дължи само на липса на вода

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Чувствате ли, че нещо странно става с вас? Изпитвате ли умора? Това са първите симптоми, с които тялото се опитва да ни каже, че се нуждае от детокс. Живеем в свят, който е пълен с консерванти и химикали, които оказват негативно влияние върху организма. Освен това храните, които консумираме, са пълни с различни токсини, които се натрупват и ни вредят.

Ето няколко симптома, по които да познаете, че тялото ви се нуждае от пречистване:

1. Мигрена

Главоболието и мигрената са резултат от храната, която замърсява с токсини тялото. Тя може да вреди само на някои хора, докато при други да се възприема нормално. Млечни продукти като сирене, кашкавал, меки сирена за мазане, соя, овесени ядки, яйца, бял хляб, са нещата, които съдържат глутен. При някои хора тези храни водят до подуване, главоболие, пъпки по кожата и други неприятни реакции.

2. Лош дъх

Усещате, че имате лош дъх и близките ви правят забележка за това. Незабавно посетете зъболекаря си. Ако той установи, че нямате развалени зъби, причината за неприятната миризма може да са прекалено голямото количество токсини, натрупани в организма. Прекалената консумация на пакетирани храни, пълни със захар, може да предизвика проблеми с храносмилането, които са причина за лошия дъх.

3. Подуване

Появата на газове в корема след хранене е ясен знак, че тялото не харесва храните, които приемате. Ако това се случва почти всеки ден, значи е време за прочистване на черния дроб от токсините.

4. Отпадналост

Невротрансмитерите изпращат сигнали до мозъка за производството на хормоните на щастието. Когато черният дроб работи на по-бавни обороти, храносмилателната система също става мудна и човек изпитва отпадналост и липса на настроение. В този случай е нужна специална диета за няколко дни, за да се детоксикира тялото.

5. Слаба памет

Забравянето е друг знак, който ще ви накара да потърсите средство за прочистване от токсините. За този проблем отново са виновни преработените храни, които съдържат твърде много консерванти. Затова е по-добре да купувате плодове, зеленчуци и месо от проверени източници.

6. Суха кожа

Състоянието на кожата може да каже много за черния дроб. Ако усетите, че тя е суха, раздразнена и посивяла, най-вероятно в тялото ви има прекалено много токсини и вие не приемате достатъчно вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари