IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Целувките горят калории

11 юли 2018 05 00

Кои са ползите от целуването?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Независимо дали става дума за бърза приятелска целувка по бузата или дълга и страстна между нови партньори, на 6 юли се отпразнува тази най-приятна дейност и ролята ѝ в културите по целия свят.

1. Повишава имунитета

Целуването отдавна се смята за начин да се укрепи защитата на тялото. Неотдавнашно изследване, публикувано в списание Medical Hypotheses, показва, че тази дейност създава защитни антитела срещу цитомегаловирус отстрана на имунната система и предпазва от опасния ефект на инфекция с този вирус по време на бременност. Той може да причини слепота и други вродени дефекти, ако жената се срещне с него за първи път по време на износването на плода.

2. Помага да изберем най-добрия партньор

Антропологът Хелън Фишър описва целуването като „инструмент за оценка на партньора“. Голяма част от кората на мозъка събира усещания от устните, бузите, езика и носа. От 12 нерви, опасващи черепа ни, пет се събират от и към устата. Те изпращат сигнали за най-силните чувства. И когато целуваш някого, наистина можеш да го „чуеш“, да го „видиш“ и да го „почувстваш“. Така че целувката е вид дълбока реклама на това кой си, какво искаш и какво можеш да дадеш.

Други изследователи отбелязват, че целуването е начинът, по който може да се определи генетичната съвместимост между хората.

3. Гори калории

Счита се, че целувката гори от 2 до 6 калории на минута.

Още за ползите от целувките за здравето, четете в Puls.bg

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари