IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йога асани за повече тонус

18 юли 2018 05 00

Балансирайте чакрите

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Петимата тибетци не са хора, а упражнения за физическо и духовно здраве. Взаимствани от йога и изпълнявани в правилна последователност, те ни осигуряват младост и жизненост.

Тези хималайски движения на тялото не само дават енергия, но и се практикуват като оздравителна система, тъй като хармонизират енергията и балансират чакрите.

Всяко едно от тях се изпълнява до 21 пъти, като в началото може да се упражняват и по-малко повторения стига да са нечетен брой. След като мускулите се заздравят и се засили енергията може да ги увеличите.

Комплексът от древните упражнения не е труден и е лесно запомнящ се. Необходими са ви концентрация и 15 минутки на ден.

Упражнение 1

Застанете в права позиция с ръце настрани. Започнете да се въртите по посока на часовниковата стрелка. В началото правете по-малко повторения, за да не ви се завие свят. Накрая на упражнението съберете палците на ръцете пред гърдите, за да се нормализира състоянието ви. Може да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания преди да продължите с втория ритуал.

Упражнение 2

Легнете на пода по гръб. Във вдишване повдигнете краката и главата нагоре като стегнете корема. В издишването свалете тялото към земята. Не повдигайте таза в упражнението.

Упражнение 3

Застанете на колянна опора с прав гръб и ръце на бедрата. Във вдишване извийте раменете и главата назад като задържите краката под прав ъгъл, а в издишване върнете тялото напред и опрете брадичката към гърдите.

Още йога асани за повече тонус ще намерите в Puls.bg

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари