IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои храни помагат при целулит?

20 юли 2018 05 00

Пийте и лимонов сок

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Целулитът представлява джобчета с мастни клетки, които се образуват точно под повърхността на кожата. В тези мастни образувания се натрупва вода, която води до допълнително набръчкване на кожата. Целулитът е по-често срещан при жените, отколкото при мъжете. Това се дължи на факта, че кожата при жените е много по-тънка от тази при мъжете.

Няколко са факторите, които имат отношение към появата на целулит – пол, генетична предразположеност, хормонален дисбаланс, еластичност на кожата, начин на живот и особено храненето. Ето няколко предложения за храни, които борят целулита.

Кориандър – това е една от храните, които или обичаш, или не можеш да понасяш. Кориандърът има детоксикиращ ефект като подпомага премахването на тежките метали, които са склонни да се натрупват в мастните депа. Тежките метали пречат на нормалната работа на клетките и тъканите и на обмяната на веществата. Елиминирането им може да ви помогне да се отървете от излишните мазнини. Кориандърът е чудесна подправка за почти всяка храна, използвайте я, за да подпомогнете борбата си с целулита.

Лимонов сок и лют червен пипер – смесете лимонов сок и лъжичка лют червен пипер и пийте този „коктейл“ три пъти дневно. Съчетано с разумен хранителен режим, след месец ще се радвате на по-гладка кожа, а и на по-добро здраве като цяло. Можете да правите масаж втривайки резени лимон директно върху проблемните зони. За лимоните се твърди, че нанесени върху кожата я изчистват и ѝ придават свеж вид.

Боровинки, малини, къпини – едни от най-здравословните плодове, които можем да ядем. Изключително богати са на антиоксиданти и нутриенти. Антиоксидантните им свойства подпомагат премахването на токсините в организма, които се натрупват в мастните депа и формират целулита.

Още храни, помагащи при целулит ще намерите в Puls.bg

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари