IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Излишни мазнини по корема - стопете ги с плодове

20 юли 2018 09 00

Изберете балансирана диета

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Опитвате ли да намалите талията си? Това може да бъде доста трудна задача, особено за по-възрастните. Тя е мястото, по което мазнините се трупат най-лесно и се свалят най-трудно. Един от начините е увеличаване на физическата активност в комбинация с балансирана диета. 

Има много плодове, които се срещат този сезон, които ще ви помогнат в "борбата" с излишните мазнини и ще ви заредят с полезни вещества като фибри, витамини и минерали. Ето кои са те: 

Праскови - богати на диетични фибри. 100 грама от тях съдържат близо 1.6 грама фибри. Те улесняват придвижването на храната по храносмилателния тракт. Имат съществено значение за метаболизма и топенето на мазнини. В 100 грама праскови има само 39 калории, а нискокалоричните плодове се срещат в много диети. 

Ябълки - само една на ден може да намали значително мазнините около орема. Плодът е богат на  диетични фибри, флавоноиди и бета-каротин, които предотвратяват преяждане. Пекитинът в ябълките извлича вода от храносмилателния тракт и по този начин се образува гел, който спомага за по-лесното изхождане и помага при запек. 

Ананас - един от най-големите съюзници в отслабването. Той също съдържа фибри, освен това в него има ензимът бромеалин, който е известен със своите противовъзпалителни свойства. Той разгражда протеините. 

Диня - над 90% от нея е вода. В плода няма никакви калории и затова той участва в много диети през лятото. 

Авокадо - пълно е с влакна, които намаляват апетита. Плодът зарежда тялото с мононенаситени мастни киселини, които се грижат за здравето на сърцето. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари