IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 натурални средства за топене на килограми

8 август 2018 08 00

Намалете холестерола с кофеин

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всеки иска да изглежда добре и поддържа формата си по най-различни начини. Ако сте започнали да спортувате по-активно и обмисляте да минете и на специален хранителен режим, погрижете се да взимате и няколко хранителни добавки. Те ще ви помогнат в борбата с излишните килограми.

На пазара има голямо разнообразие от хранителни добавки, но най-добрите от тях са натуралните. Те намаляват апетита, зареждат с енергия, спомагат за по-доброто усвояване на полезните вещества от храната, подпомагат процеса на топене на мазнините и подобряват метаболизма. Но преди да тръгнете да купувате, отидете на лекар или специалист по хранене и диетика, който да ви помогне в избора и да установи от какво се нуждае вашият организъм.

Не забравяйте, че хранителните добавки не могат да заместят разнообразното хранене. Следвайте указанията на вашия лекар или инструктор, в противен случай има риск от предозиране.

Ето 5 натурални хранителни добавки, които може да приемате, ако искате да влезете във форма:

1. Омега-3

Здравословни мазнини, които са сред най-добрите хранителни добавки, които може да приемате, ако желаете да свалите килограми. Ненаситените мастни киселини държат организма сит и предотвратяват излишното тъпчене.

По данни на проучване на американското списание „Clinical Nutrition“, омега-3 мастните киселини са идеалното средство за премахване на натрупаните килограми по време на бременност. Затова добавката се препоръчва на много майки веднага след раждането.

2. Кофеин

Той не е добър само в събуждането, но и в процеса на топене на килограми. Кофеинът намалява апетита и играе важна роля върху енергийния баланс в тялото. Както кофеинът спомага за намаляването на мазнините, така може и да има странични ефекти, ако се приема по-голямо количество от него. Най-честите са разтуптяване на сърцето, инсомния и главоболие.

3. Пробиотици

Наричат ги добрите бактерии, защото подобряват работата на стомашно-чревния тракт и подсилват имунната система. Препоръчват се при хора, които имат автоимунни заболявания, при които хормоналният баланс е нарушен.

Според публикация в списание „Human Fertility“, приемът на пробиотици в продължение на 12 седмици има положителен ефект върху процеса на сваляне на натрупаните килограми. Също така пробиотиците помагат при хора, страдащи от инсулинова резистентност.

4. Зелен чай

Един от най-известните чайове, помагащи за по-бързото влизане във форма. Той съдържа катехини – вещества, които топят мазнините. Те подобряват термогенезата на тялото.

5. Джинджифил

Известен е с това, че успокоява гаденето и подобрява работата на имунната система. Но също така е полезен и за отслабване. Има данни, че приемът на корена със специфичен вкус в продължение на 10-12 седмици, подобрява метаболизма. Освен това веществата в него улесняват абсорбирането от тялото на витамини и минерали.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари