IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медици алармират: Преправянето на задните части може да е смъртоносно!

30 август 2018 07 20

Предупреждението е на американски експерти

Снимка: IStockphoto

Снимка: IStockphoto

Много дами напоследък прибягват до помощта на пластичната хирургия, за да се сдобият със задни части "бразилски праскови", но това е смъртоносно опасно, обясняват специалисти, цитирани от австралийския сайт Сайънс алърт.

Порталът цитира предупрежденията на американски експерти в областта на естетическата хирургия. По думите на медиците вече са регистрирани 32 смъртни случая след присаждане на мазнини от областта на талията в Б-страната на пациентките.

Причината за тези инциденти са некачествено проведените операции с груби нарушения на хигиената и на процедурите както цяло. Един от най-разпространените неблагоприятни ефекти от несполучливите операции е развиването на мастна емболия - запушването на кръвоносни съдове при неправилна манипулация.

Само през 2017 година 103 пациентки са потърсили медицинска помощ след операции по разкрасяване на задните части. Медиците предупреждават, че неправилното въвеждане на мазнините може да доведе до възникването на сериозни проблеми, сред които фигурират отказ на белите дробове, дори и инсулт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари