IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Списък: Най-добрите плодове и зеленчуци за смути

22 септември 2018 10 45

Кои са те и с какво ни снабдяват?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Наистина няма нищо по-полезно и същевременно вкусно от плодовото или зеленчуковото смути.

Така с помощта на бавна сокоизстисквачка и правилен подбор от продукти, снабдяваме тялото си с необходимите витамини и минерали.

По този начин не просто се предпазваме от болести или недостиг на нещо, но и подобряваме цялостния си тонус.

Представяме ви списък с плодовете и зеленчуците, които са най-подходящи да ги сложите в бавносмилаща сокоизстисквачка и да се насладите на прилива на енергия.

1. Авокадо

Авокадото е пълно с витамини като B-6, C, E и K и може да снабди тялото ви с необходимите магнезий и ниацин. Освен това то е добър източник на омега-3 мастни киселини. Добавянето на едно авокадо ще ви снабди с 64 калории, 3 грама фибри и по-малко от един грам захари.

2. Горски плодове

Всичките ягоди, боровинки, малини, къпини и киви са страхотен източник на антиоксиданти, които ви помагат в борбата със стареенето и сърдечните болести. Боровинките и ягодите съдържат най-много антиоксиданти и могат да ви помогнат да се справите с проблемите с холестерола.

3. Цитруси

Ананас, портокал, лимони и лайм са много освежаващи, но и добавят огромни количества от витамин C към диетата ви. Добавете някой от тези плодове към сокоизстисквачката и ще можете да се порадвате не просто на свежа напитка, но и на прилив от витамини.

4. Оранжеви зеленчуци

Тиква, моркови и сладки картофи са все богати на витамин А и желязо. Те добавят цвят, текстура и много сладост на едно смути, независимо от това какво друго има вътре в сокоизстисквачката.

5. Зелени зеленчуци

Спанак, кейл и зелени чушки ви снабдяват с витамин К, желязо, витамин C и калций. Добавете някои от тях към плодовете и ще се изненадате колко вкусно смути ще се получи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари