IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кокосовото масло е по-добро за зъбите от пастата

11 януари 2019 10 00

Натурално средство за красива усмивка

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Чували ли сте за ползите от консумацията на кокосово масло? Безспорно, биопродуктът се използва в готварството все по-често през последните години, но освен това е ефективно козметично средство. А според учени от Института по технологии в Атлоун, Ирландия, то е много по-добро за почистване на зъби в сравнение с пастата.

Няколко проучвания показват, че респираторни проблеми, заболявания на сърцето, деменция и други, водят до разваляне на зъбите. Според ирландските специалисти, кокосовото масло е идеалното средство за подобряване на устната хигиена.

Продуктът е известен със своите антибактериални свойства. Те предотвратяват развитието на бактериите в устната кухина и токсините, които водят до появата на кариеси по зъбите и натрупване на плака.

Според д-р Деймиън Брейди, който е ръководител на проучването във въпросния институт, ензим в кокосовото масло го превръща в продукт за хигиена на зъбите. Също така на фона на антибиотичната резистентност, това е нов начин да се справяме с инфекциите, причинени от микроби в устата.

Обикновените пасти за зъби съдържат аспартам, флуорид, натриев лаурил сулфат, триклозан и други, които могат да окажат негативно влияние върху работата на щитовидната жлеза. Затова почистването на зъбите с въпросния натурален продукт е много по-полезно.

За да изпробвате действието на кокосовото масло, пъхнете лъжица добре разтопено в устата си рано сутрин, веднага след ставане. Направете едно хубаво жабуркане, след което изплюйте. Така ще премахнете бактериите и токсините от устата, които могат да доведат до хормонален дисбаланс.

Можете да си направите домашна паста с кокосово масло като смесите:

1 лъжица и половина кокосово масло;
2-3 лъжици сода за хляб;
10-15 капки лимонов сок.

4 неща от ежедневието, които правим напълно грешно

Маска за лице с кокосово олио – кои са предимствата ѝ?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари