IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бърз детокс в горещините – вода с краставица

19 юни 2019 11 40

Ето четири ползи на напитката за тялото

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

В тялото много лесно се натрупват токсини, които е необходимо да се почистват от време на време, за да се чувстваме добре. Когато говорим за детокс, едно от нещата, които първо се сещаме, е краставицата. Зеленчукът е предпочитан както за направата на салати, така и в грижата за кожата и подобряване на хидратацията.

Над 95% от краставицата е вода, но тя съдържа и разнообразие от витамини и минерали. Най-голямо е количеството на витамин В, желязо и магнезий, в краставиците. Освен това не е калорична и може да се консумира всеки ден без никакво притеснение.

По думите на д-р Анджи Сууд, всички плодове и зеленчуци, които съдържат по-голямо количество вода, са пълни с полезни вещества. По-конкретно водата с парченца краставица, премахва много бързо токсините от организма. Затова много спортуващи и хора на специални хранителни режими, си я приготвят в горещините.

Пиенето на вода с краставица увеличава количеството на витамин С, магнезий, бета-каротин в тялото. В нея има много антиоксиданти, които имат пречистващо и освежаващо действие.

Защо да пиете вода с краставица в горещините?

Източник: IStockphoto

За по-здрава и хубава кожа

Преди лягане може да си нарежете няколко парченца краставица и лимон, които да прибавите към бутилка с минерална вода. Така на сутринта ще си вземете напитката за работа. Краставицата е богата на антиоксиданти, които имат противовъзпалителен ефект и намаляват дразненето и зачервяването на кожата. Водата, в комбинация с поставянето на резенчета от зеленчука върху лицето, ще хидратира кожата и ще подобри вида ѝ.

За по-здрави кости

В краставицата има много витамин К. Той играе важна роля в процеса на заздравяване на костите и ставите.

6 храни за по-добра хидратация

За по-свеж дъх

Тютюнопушенето и консумацията на някои храни могат да са предпоставка за развитието на бактерии в устната кухина, които са основните причинители на лошия дъх. Ако не разполагате с четка и паста на работното място, но сте си направили вода с краставица, пийнете няколко глътки след като се нахраните, за да имате по-свеж дъх. Доказано е, че напитката намалява продукцията на слюнка в устата.

Намалява апетита

Дори и да не ви се вярва, водата с краставица или похапването на няколко парчета от зеленчука, може да понижи чувството за глад, което усещате. Затова той е предпочитан за закуска или междинни хранения от много хора, които са на диета.

За приготвянето на детоксикиращата напитка може да използвате само вода и краставица или да добавите към тях парченца лимон, мента, дори джинджифил.

3 смутита с ягоди, които да пиете в горещините

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари