IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефективни билки за отслабване

17 април 2013 12 00

Билките трябва да се прилагат в правилните пропорции

Ефедрата е ефективна, но забранена за употреба; Снимка: Dreamstime

Ефедрата е ефективна, но забранена за употреба; Снимка: Dreamstime

Билките за отслабване са безопасни и ефективни в борбата срещу килограмите. Те помагат при наднормено тегло без да причиняват странични ефекти като депресия. Не си мислете обаче, че растенията могат да бъдат чудодейни и с тяхна помощ да отслабнете, без да ви се налага да полагате някои допълнителни усилия. Много е важно да приемате природните билки в комбинация с питателна храна. Също така трябва да следвате редовен и разумен план, включващ физическо натоварване.

Природните билки за отслабване съдържат вещества, които стимулират нервната система на човека. По този начин той не се поддава на стреса, а от тук и на лошите храни, свързани с емоционална нестабилност. Билките карат човека да се чувства добре и му дават повече сили при физическото натоварване. Друга полза от природните растения е, че високото им съдържание на фибри има засищащ ефект и по този начин намаляват апетита.

Ето и кои са най-ефективните билки за отслабване:

1. Гуарана. Билката е известна със своя диуретичен ефект, както стимулиращ ефект върху нервната система. Приемът на гуарана ще пребори депресията и ще изгони стреса.

2. Гума гуар. Гума гуар се получава от индийския гуар боб. Тъй като билката съдържа много фибри, консумацията й води до намаляване на апетита и ви предпазва от преяждане. Също така гума гуар намалява лошия холестерол и помага за контрол над диабета.

3. Женшен. Женшенът увеличава издръжливостта и помага срещу умора. Добре е да пиете от билката преди тренировка, защото тя дава сила при физически натоварвания. Женшенът помага още за намаляване нивата на кръвната захар.

Снимка: Dreamstime

4. Лен. Накиснете цели ленени семена във вода и ги изчакайте да набъбнат. След това ги изяжте и много скоро ще усетите, че сте напълно сити. По този начин може да „укротявате“ глада си и да се предпазвате от преяждане.

5. Джинджифил. Може да се каже, че джинджифилът е „чистачът“ на храносмилателната система. Растението изчиства организма, като намалява киселинността в стомаха и прочиства храносмилателната система.

6. Канела. Канелата регулира нивата на кръвната захар и холестерола, като по този начин се превръща във важен инструмент в борбата с мазнините.

7. Зелен чай. Зеленият чай засилва метаболизма, прочиства тялото от токсините и помага при изгарянето на мазнините.

Снимка: Dreamstime

8. Глюкоманан. Глюкомананът забавя абсорбирането на глюкоза от червата, като по този начин ви помага да отслабнете.

9. Ефедра. Ефедрата стимулира метаболизма, като по този начин тялото ви изгаря мазнините по-бързо. Също така растението дава голямо количество енергия. Въпреки неоспоримите ползи, ефедрата е забранена за употреба в много страни. Проблемът е, че растението е защитен вид и не се разрешава неговото събиране. Все пак в аптеките има много медикаменти, които съдържат ефедра, така че може да се насочите към някой от тях.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Николчо ( преди 10 години )
Проверена рецепта за отслабване-студентска квартира (таванче),чай и секс.След свършването на чай само секс.Ефекта е поразителен -спаднах с 15кг а приятелката ми след 9 месеца роди 3,8кг.розовобузест наследник.По последни даннни той в момента проверява ефективноста на семейната рецепта.Опитайте и Вие и няма да съжалявате.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ivo Ivanov ( преди 10 години )
Добавките Акай Бери са сред най-добрите средства за бързо, трайно и здравословно отслабване . ACAI - HAYA labs ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ГО !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар