IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намалете сантиметрите в бедрата и корема, но не и в гърдите

23 август 2013 07 45

Нова диета с гъби ви обещава точно това

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато се подложим на някоя диета, за съжаление, като че ли тя най-бързо ни „удря" в гръдната обиколка. Повечето дами се чудят какви трикове да прилагат, за да изглеждат по-слаби, но не и с по-малки гърди. Ето защо нова диета, се превърна в тотален хит, тъй като тя не „закача" обиколката, привличаща мъжките погледни, пише Daily Mail.

Диетата се нарича M Plan и се състои в това в продължение на две седмици да замените едно от храненията си дневно с порция гъби. Препоръчително е те да се консумират сурови, тъй като така запазват важните си хранителни съставки и съдържат малко калории.

Революционния хранителен режим вече е тестван от звезди като Кели Озбърн и Кейти Пери и набира все по-голяма популярност отвъд океана. Характерно за нея е, че се стопяват мазнините от най-уязвимите за дамите места - корема, ханша и бедрата, без при това да се променя размерът на бюста.

Кейти е доволна от диетата с гъби. Снимка: Reuters

На какво се дължи магическото действие на гъбите учените още спорят. Според някои те имат нисък гликемичен индекс, което означава, че се усвояват бавно, като освобождават енергията си по един постоянен начин, което ви кара да се чувствате сит за по-дълго време. Те са по-засищащи в сравнение с другите зеленчуци заради високото си съдържание на фибри и протеини, освен това са богати на витамин B, на желязо, цинк, което се отразява в здрави нокти, сияйна кожа и хубава коса. 70 грама гъби съдържат само 15 калории.

Диетата обещава видим резултат при спазване на режима поне две седмици. Мнозина експерти по храненето и фитнес инструктори в Америка вече са се изказали положително за нейното действие. Леко скептична остава Луси Ундъм-Ред – професионален фитнес-инструктор, която казва:

„Няма как да отречем, че гъбите имат много полезни вещества и са една от най-подходящите храни за отслабване, защото имат нисък гликемичен и малко калории. Освен това те не са скъпи, така че няма да нарушат бюджета ви.

Но не съм съгласна, че помагат за сваляне на сантиметри навсякъде, освен в бюста. Съветвам дамите да нямат големи очаквания в тази насока. Много хубаво, не е на хубаво. Истината е, че ако ядем здравословно, добре балансирано и се упражняваме редовно, всички може да отслабнем".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари