IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да отслабнете за 7 дни

24 септември 2013 10 45

Ако имате нужда от бързо вталяване, изпробвайте тези съвети

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако ви се налага да влезете във форма в рамките на една седмица, но наистина не ви се броят калории, нито пък имате време да спазвате определена диета, можете да приложите плана от книгата на фитнес редакторката на списание „Women's Health" Джен Ейтър – „Shape-Up Shortcuts".

Тя дава прости съвети как ден след ден да правите малки промени в храненето и начина си на живот и с тях да се чувствате по-леки, по-свежи и по-здрави. В края на седмицата пък ще установите, че наистина сте отслабнали и то без да полагате големи усилия.

Ето и какво трябва да правите през въпросната седмица:

Неделя: Отстранете от менюто си преработените храни

Ако не можете да произнесете съставките, посочени на опаковката на дадена храна и дори не знаете какви точно са те, значи тя трябва да е табу на вашата трапеза. Заложете на храни, които нямат дълги и шарени етикети, изписани с различни добавки и Е-та (консерванти и оцветители).

Понеделник: Отстранете от менюто си алкохола и сосовете

Не само, че алкохолните напитки дехидратират организма и имат високо съдържание на калории, но те също така забавят метаболизма (защото тялото си набавя енергия от тези празни калории). Сосовете пък са напълно излишна и висококалорична „екстра“ към салатите и ястията, без която със сигурност можете да живеете.

Вторник: Заредете хладилника си с пълнозърнести продукти

Пълнозърнестите храни съдържат въглехидрати, но също така се преработват по-трудно от организма, което значи, че ще ви държат по-дълго време сити. Поръсете ленено семе или овесени трици в киселото си мляко или добавете няколко супени лъжици нарязани бадеми в салатата си и ще видите, че е така.

Сряда: Ден на 1000 калории

Можете да се храните по малко през целия ден (но не повече от пет хранения), за да попречите на глада да опустоши мотивацията ви, но хапвайте малки порции. Общият ви дневен прием от калории не трябва да надвишава 1000-1200.

Четвъртък: Блокирайте подуването на стомаха

Броколите, лукът, зелето и чушките са много полезни и диетични зеленчуци, но причиняват подуване на корема и образуват газове. Придържайте се към зеленчуци на водна основа като краставици, спанак и аспержи. Хапвайте богати на калий плодове като банани и портокали.

Петък: Прочистете тялото си

Клетките задържат вода, когато не разполагат с достатъчно от нея. Затова трябва да пиете поне 2 до 3 литра вода. Пийте я на малки глътки и по-често.

Събота – Наблегнете на протеините

Започнете деня си с една хубава закуска на базата на чисти протеини. Тя ще ви държи дълго време сити. През целия ден хапвайте основно храни с белтъчини, но с ниско съдържание на мазнини.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Стела ( преди 10 години )
Това не е диета , а начин на живот ! Здравословно хранене , съчетано с физическо натоварване е ключът към контрола над теглото !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
az ( преди 10 години )
ami,napi6ete edno primerno meniu be xora.Az ne piya alkoxol i ne konsumiram sosove.Kakvo da mi e meniuto za ponedelnik primerno?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
tugi ( преди 10 години )
ТАЗИ ДИЕТА Е НАИСТИНА Е ЗДРАВОСЛОВНА
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар